Fortenapp

Ontdek de forten met de erfgoedapp!

In vier forten ga je met de erfgoedapp op zoek naar Achille. Hij leidt jou en je (klein)kinderen door 500 jaar geschiedenis. Via leuke opdrachten leer je spelenderwijs alles over het fort, de geschiedenis, de bewoners van vroeger en vandaag. Doe mee en ontdek de geheimen van onze forten! De doelgroep zijn kinderen van 10-14jaar. 

Ontdek deze forten met de erfgoedapp!

In het fort van Kessel beleef je samen met de soldaten van het fort de spannende momenten bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Wandel met Achille rond het fort en ontdek Dikke Bertha’s, Duitse soldaten en een goed verstopte uitkijkpost!

Achille neemt je in het fortje van Duffel mee op zoek naar de verborgen kanonnen van het fort! Ontdek hoever de kogels vlogen, waarom bomen goed zijn voor beschietingen en hoe het komt dat de treinen zo dicht tegen het fort rijden.

In Puurs herover je het fort van Liezele. Verzorg samen met Achille de zieke soldaten, schiet op een Zeppelin en maak een plons in de gracht!

Ga met Achille 500 jaar terug in de tijd en bezoek het fort Liefkenshoek. In dit goed verborgen bolwerk kon men de Schelde afsluiten. Benieuwd wat dit bijzondere fort te bieden heeft? Achille leidt je graag rond.

 Download de app via erfgoedapp.be. (Android & Apple).

 

Klik op de forten voor meer informatie:

De kat van fort Liefkenshoek (copyright: provincie Antwerpen - Vilda, Yves Adams)

Fort Liefkenshoek

Fort van Duffel vanuit de lucht (copyright: provincie Antwerpen - Vilda, Yves Adams)

Fort van Duffel

Vissen aan het fort van Kessel (copyright: provincie Antwerpen - Vilda, Yves Adams)

Fort van Kessel

Ingang van het fort van Liezele (copyright: gemeente Puurs)

Fort van Liezele